De Ardèche, een perfecte vakantieomgeving

Op zoek naar een luxe camping in de Ardèche? Een vakantie in de Ardèche, dat is heerlijk genieten in een prachtige omgeving. Watersporters, wandelaars, cultuursnuivers en rustzoekers halen hun hart op tijdens een vakantie in de Ardèche. Ruige rotsformaties wisselen zich af met velden bezaaid met lavendel en zonnebloemen. De Ardèche heeft een adembenemende schoonheid en een overweldigende natuur.

Liefhebbers van de wat ruigere watersporten zoals canyoning en raften kunnen hier hun hart ophalen. Ook wandelaars en fietsers komen ruimschoots aan hun trekken. Ter verkoeling kun je in een van de riviertjes stappen. Maar ook op de vele terrasjes en restaurants in de Ardèche is het goed vertoeven.  Op de pittoreske marktpleintjes van de prachtige dorpjes struin je over sfeervolle markten.

Adembenemende natuur

Een aantal van de bijzonderheden in dit gebied zijn de Gorges de l’Ardèche die onderdeel van het natuurgebied Cevennen uitmaakt. De Cevennen is het op één na grootste natuurpark van Frankrijk. Door eeuwenlange inwerking van de natuur zijn er duizelingwekkende kloven, prachtige steile wanden, overhangende rotsen en valleien ontstaan, afgewisseld met ondiepe rivieren en rotsplateaus maakt dit de Ardèche een superlocatie voor avonturiers.

Ben je in de Ardèche maak dan zeker de tocht naar het bijzondere natuurmonument de Pont d’Arc, een prachtige natuurlijk gevormde rotsbrug over de rivier. En vergeet ook niet een bezoek te brengen aan de Pont Diable. De rivier de Ardèche slingert meer dan 80 kilometer door een prachtige kloof. Er langs loopt een weg en er zijn her en der kiezelstrandjes.

Kiezen voor de Ardèche is kiezen voor een prachtige zonnige vakantiebestemming !

Lees verder

Samen op zoek naar jouw droomvakantie?

Wij helpen jouw graag met het organiseren van jouw reis. Vul je gegevens in en wij bellen jouw terug!

Reistips en inspiratie voor je vakantie

De Ardèche wacht op je! onze campings in deze regio

Ontdek andere populaire bestemmingen