De Bourgondië , het land van wijn, natuur en cultuur

Van noord tot zuid is Bourgondië een streek met vele gezichten, rijk aan natuur en schatten die je kunt ontdekken en bezoeken. Van historische plaatsen tot natuurgebieden, van religieuze monumenten tot civiele bouwwerken, van gebieden en steden vol kunst en geschiedenis tot karaktervolle dorpen.

Natuurliefhebbers kunnen de Bourgondische kanalen bevaren of de als erfgoed beschermde Rots van Solutré of Mont Beuvray beklimmen. Een andere mogelijkheid is rondzwerven over de vele paden, rondom de meren van het Parc du Morvan of langs de oevers van de Loire.

Steden van kunst en geschiedenis

In de steden met het label ‘Ville d’art et d’histoire’ (ofwel ‘stad van kunst en geschiedenis’) kun je originele wandelroutes volgen: bijvoorbeeld ‘la Chouette’ in Dijon en ‘Cadet Roussel’ in Auxerre. Ook kun je het hele jaar door genieten van de meest uiteenlopende evenementen. De historische licht-en-geluidshow in Autun, het straatkunstenfestival in Chalon-sur-Saône of de veiling van de Hospices de Beaune: er is voor iedereen wel iets leuks te beleven.

Stippel zelf een bijzondere route uit en ontdek zo de overweldigende natuur. Een Bourgondisch avontuur om met het gezin of met vrienden te beleven!

Lees verder

Samen op zoek naar jouw droomvakantie?

Wij helpen jouw graag met het organiseren van jouw reis. Vul je gegevens in en wij bellen jouw terug!

Reistips en inspiratie voor je vakantie

De Bourgondië wacht op je! onze campings in deze regio

Ontdek andere populaire bestemmingen