Natuur, zee, historie en cultuur

In het noorden van Bretagne vormt zich een werkelijk schitterende ruige kustlijn met grillige roze rotsen die tot in de zee lopen. Het landschap is afwisselend met machtige kliffen, duinrijen en in het binnenland een vlak tot glooiend landschap met in het westelijke deel zelfs een prachtige bergachtige streek; het natuurpark Le Vénec. Je ervaart er je als het ware in niemandsland!

In het westen en het zuiden grenst Bretagne aan de Atlantische oceaan. Met een lengte van circa 1700 km vormt het de scheiding tussen Bretagne en het Kanaal. Tal van tegenstellingen waar je nooit op uitgekeken raakt. Als je niet genoeg kunt krijgen van alle rotspartijen, stranden, kreken, baaien en moerassen nog niet genoeg is, dan zijn er nog de getijden die keer op keer zorgen voor een telkens weer andere sfeer.

Bretagne is ook het land van mystieke plaatsen die een grote rol spelen in de Bretonse legenden en cultuur en staat ook bekend om zijn Keltische invloeden. De naamsvermelding van de dorpen verwijzen hier nog dikwijls naar. Ook komen de Keltische roots tot uiting in de muziek.

Bretagne is een fantastisch stukje Frankrijk en de zee is altijd vlakbij. Of je nou kiest voor het grillige noorden met zijn prachtige verscholen baaien of het zuiden met meer uitgestrekte zandstranden; je vindt er altijd schilderachtige haventjes vol kleurrijke vissers-bootjes en vele dorpen zijn ’s zomers gehuld in een tooi van prachtige kleurrijke bloemen.

De Bretonse bevolking is trots op zijn land en geloven dat ze hun innerlijke kracht putten uit de kracht van Bretagne. “Be Breizh!” Is Bretons voor wees Bretons, oftewel wees trots en dat mogen ze ook zeker zijn!

Lees verder

Samen op zoek naar jouw droomvakantie?

Wij helpen jouw graag met het organiseren van jouw reis. Vul je gegevens in en wij bellen jouw terug!

Reistips en inspiratie voor je vakantie

De Bretagne wacht op je! onze campings in deze regio

Ontdek andere populaire bestemmingen