Kindvriendelijk

Op de campings is volop vermaak voor kinderen

Kleinschalige setting

De campings zijn rustig en landelijk gelegen

Persoonlijk geselecteerd

De campings zijn door ons persoonlijk bezocht en geselecteerd en voldoen aan onze hoge eisen

Kamperen in de Dordogne Uitgekiende mix van cultuur, natuur, sport en ontspanning

In de Dordogne beleef een luxe glampingvakantie op zijn best

In de Dordogne is iedere vakantiedag weer een uitdaging. Wat gaan we doen vandaag? Er is enorm veel te zien en te doen. De Dordogne is het land van 1001 kastelen, van prachtig gerestaureerde middeleeuwse dorpen, terug naar de prehistorie en van lekker en lang tafelen. Op de talloze kronkelende landweggetjes doorkruis je het schitterende glooiende landschap.

In de Dordogne begint de dag met knapperend vers stokbrood en bij de koffie neem je een overheerlijk stuk notentaart. Een van de specialiteiten uit de streek. Heerlijk genieten van gastronomische hoogstandjes tot gewoon eenvoudig lekker eten. Gekocht op een gezellige sfeervolle markt, of bij de plaatselijke detaillist of gewoon naar een grote supermarkt. Je gaat op zoek naar mooie souvenirs op de talrijke markten en hier kom je toe aan rondsnuffelen op de brocante (antiek- en curiosa) markten en vide greniers (rommelmarkten) .

Historie

Dordogne ook wel het land van 1000 kastelen. Kastelen in particulier bezit maar ook om te bezichtigen. Een bezoek om de cultuur op te snuiven en om spannende momenten te beleven samen met je kinderen. Een reis naar de prehistorie? Deze beleef je het best in de talloze grotten en parken.

Leuke activiteiten

Op de rivier de Dordogne kun je lekker kanoën of kajakken of gooi in alle rust een hengel uit. Ga golfen op één van de mooie golfbanen of maak een tocht maken per luchtballon.

Zeker in het hoogseizoen is er zoveel te beleven. Iedere plaats heeft zijn eigen feest met muziek, fantastisch vuurwerk en vaak een repas (maaltijd met elkaar), Jeu de Boules toernooien, ouvert á tous, dus iedereen kan deelnemen.

De Dordogne is ook genieten van de natuur. Voor meer dan 40 % bedekt met bossen waar je nog verrast kan worden met wilde dieren. Herten, konijnen maar ook vossen en dassen zijn aanwezig. Vanuit vele plaatsen zijn wandelroutes uitgezet, over verschillende afstanden. Maar ook zijn unieke tuinen te bezoeken.

In de Dordogne sluit je de avond af met een mooi glas wijn uit de Bergerac-streek. Geniet je van de geluiden uit de natuur. Maar ook van de stilte.

En als het echt donker is kijk je naar boven. Omdat er in de Dordogne zo goed als geen industrie is, is het een van de schoonste gebieden van Europa. Dus geen luchtvervuiling maar ook geen lichtvervuiling. Het universum kijkt op je neer en jij kijkt terug. Een uniek schouwspel. De melkweg is gewoon met het blote oog te zien. En dan lekker slapen. Dromen in stilte over………..wat gaan we morgen ontdekken. In de Dordogne beleef je jouw vakantie op zijn best.

Lees verder

Samen op zoek naar jouw droomvakantie?

Wij helpen jouw graag met het organiseren van jouw reis. Vul je gegevens in en wij bellen jouw terug!

Reistips en inspiratie voor je vakantie

De Dordogne wacht op je! onze campings in deze regio

Ontdek andere populaire bestemmingen