Vakantie in de Gers is gewoon één groot zomers feest

Het dunbevolkte Département Gers is gelegen in de streek Midi-Pyrenees in Zuidwest Frankrijk tussen de Dordogne en de Pyreneeën en tussen de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee. Het heeft een heerlijk klimaat in de zomer: veel zon, lekker warm en weinig regen.

De Gers is ontstaan tijdens de Franse Revolutie in 1790 uit de opdeling van de provincie Gascogne. Industrie ontbreekt vrijwel volledig in de Gers, maar daarvoor in de plaats vindt u een volledig intact gebleven ongerepte natuur met glooiende heuvels, prachtige landschappen en aan de horizon de indrukwekkende Pyreneeën.

De Gers is het land van de Armagnac. Een heerlijk lokaal aperitief. Het gebied wordt niet overlopen door de massa toeristen. In dit deel van Frankrijk zijn er prachtige wandel- en fietsroutes langs uitnodigende wijngaarden (Armagnac, Côtes de Gascogne), golvende gouden graanvelden en zeeën met schitterende zonnebloemen. U vindt hier veel bezienswaardigheden zoals middeleeuwse kastelen, bastides en kathedralen waar u nog steeds de sfeer van de d’Artagnan de bekende musketier kunt proeven……

Het is in de glooiende Gers heerlijk fietsen en wandelen. Prachtige wandel en fietsroutes voeren u langs gastvrije wijnboerderijen. In de authentieke dorpjes kunt u een terrasje  doen of aanschuiven voor een  heerlijke lunch. Als je wilt kun je in de omgeving karten, klimmen in een bomendorp of een dagje naar een van de meren of bezoek één van de vele echte Franse marktjes

Festivals

De streek is echter ook bekend door de eet- en feestcultuur. Er wordt in de Gers veel georganiseerd, bezoek vooral de spetterende muziekfestivals, zoals het 14-daagse jazzfestival in Marciac of het salsafeest Tempo latino.                              Swing de zomer door!

 

 

Lees verder

Samen op zoek naar jouw droomvakantie?

Wij helpen jouw graag met het organiseren van jouw reis. Vul je gegevens in en wij bellen jouw terug!

Reistips en inspiratie voor je vakantie

De Midi Pyrenëen – Roquelaure, Gers wacht op je! onze campings in deze regio

Ontdek andere populaire bestemmingen