Proef het echte Italie!

Le Marche is een gebied tussen de Adriatische zee en de bergen van de Apenijnen met hoogten die reiken tot wel 2500 meter. ‘’la Campagna’’ is dun bevolkt. Hier kun je genieten van rust, ruimte en prachtige landschappen. Er is geen plek waar niet te genieten valt. De kleine dorpjes in de heuvels hebben vooral hun eigen tradities behouden. Al toerend door de heuvels geniet je van prachtige vergezichten.

De geschiedenis van Le Marche laat zien dat verschillende beschavingen dit gebied getekend hebben. 500 indrukwekkende stadspleinen, 106 kastelen, 15 forten en 170 fortificaties, 24 archeologische opgravingen en 71 historische theaters waarvan er nog 42 in gebruik zijn. En natuurlijk zijn er kerken, duizenden kerken waarvan 200 in vroeg-Romeinse stijl. Tenslotte hoorde Le Marche ooit toe aan het Vaticaan.

Le Marche is qua landschap en klimaat te vergelijken met het meer bekende Toscane, maar is nog niet overlopen door het massatoerisme. Het wordt ook wel eens het nieuwe Toscane genoemd. De oude stadjes ademen de sfeer uit van het echte Italië.

Uit eten gaan is hier betaalbaar. Je kunt volop genieten van de lekkerste pasta’s, risotto’s en  er is vaak een ruim aanbod aan visgerechten. De gerechten worden vaak op traditionele wijze bereid met verse streekproducten. Als je een beetje geluk hebt staat ‘’di mama’’ aan het fornuis.

Heerlijke Italiaanse wijnen

De Verdicchio druiven groeien op de heuvels rond Jesi. Hier worden dan ook de Verdicchio wijnen gemaakt die gebotteld worden in de bijzondere amfora-vormige fles.  Cupramontana ligt in het hart van deze regio en wordt de wijnhoofdstad van de Verdicchio genoemd. In het eerste weekend van oktober wordt hier het befaamde wijnfestival gehouden.

Lees verder

Samen op zoek naar jouw droomvakantie?

Wij helpen jouw graag met het organiseren van jouw reis. Vul je gegevens in en wij bellen jouw terug!

Reistips en inspiratie voor je vakantie

De Le Marche wacht op je! onze campings in deze regio

Ontdek andere populaire bestemmingen