Vakantie in de Pyreneeën

De Pyreneeën: Land van de katharen

De landschappen, de mensen en de geschiedenis maken de zuidelijke Pyreneeën tot een bijzondere regio. De wandelaar beschikt hier over maar liefst 20.000 km aan wandelpaden, sportieve fietsers nemen de ene col na de andere.

Natuur op zijn mooist

Het gebied met zijn overweldigende berglandschap is geschikt voor het maken van wandelingen met het hele gezin, zelfs voor sportieve meerdaagse tochten. Je wandelt over bergtoppen, langs ravijnen, over kalksteenplateaus, langs kastelen en door vruchtbare valleien. Er lopen door de Pyreneeën veel pelgrimsroutes, zoals die naar Santiago de Compostela en naar Rocamadour. In de valleien van de Ariège tref je veel overblijfselen aan van kastelen van de katharen en prehistorische grotten. Je maakt kennis met de geschiedenis van de katharen via de “Chemin des Bonshommes”, een route die vertrekt vanuit Montségur. De zuidelijke Pyreneeën beschikken over drie Regionale Natuurparken met een bijzondere fauna en flora: Het Nationaal Natuurpark van de Pyreneeën (het Cirque de Gavarnie en de Grande Cascade) en het Nationaal Natuurpark van de Pyreneeën is opgericht in 1967 en is een van de 7 nationale parken van Frankrijk.

Flora en fauna

Het Nationaal Natuurpark is rijkelijk voorzien van een uitzonderlijke flora en fauna en heeft een oppervlakte van 45.700 hectare. Het is een paradijs voor wandelliefhebbers en is doorkruist met ontelbare wandelpaden. Het grondgebied is ruig en huisvest de hoogste toppen van de Pyreneeën. In het midden van het park liggen ook cirques (keteldalen), kliffen en ravijnen en bergmeren.

Meer oostelijk in de richting van de Middellandse zee gaan de hoge Pyreneeën over in de mediterrane Pyreneeën. Hier vindt je prachtige stadjes met thermaal bronnen.

Lees verder

Samen op zoek naar jouw droomvakantie?

Wij helpen jouw graag met het organiseren van jouw reis. Vul je gegevens in en wij bellen jouw terug!

Reistips en inspiratie voor je vakantie

De Pyreneeën wacht op je! onze campings in deze regio

Ontdek andere populaire bestemmingen