Vendée, een streek vol verrassingen, veelzijdig en bijzonder…

“Le Côte de Lumière”, de Kust van het Licht, wordt Vendée ook wel genoemd… met zijn meer dan 2400 uur zon per jaar. De Vendée kent een zonnig maritiem microklimaat dat het hele jaar door een mild karakter heeft. Dit kun je vergelijken met het aantal zonuren van de Côte d’Azur. De ideale vakantiebestemming dus!

De Vendée is een streek met eindeloze mogelijkheden voor een vakantie die bij je past. De streek is afwisselend. Denk maar eens aan de moeraslanden van het Marais Poitevin, de mooie kustlijn van de Atlantische oceaan met zijn prachtige stranden, de oude haven van La Rochelle en Royan.

Het lijkt wel een ansichtkaart

Je loopt in de voetsporen van de middeleeuwse veelvraat Gargantua en je ziet otters, palingen, reigers en waadvogels nog steeds de moeraslanden van de Charente-Maritime bevolken. Het “het groene Venetië ” en de baai van de Aiguillon in het Marais Poitevin zijn een ontdekking. Het is een natuurgebied dat behoort tot de “Grands sites de France”. Je kunt dit moois ontdekken aan boord van een “plate” of een “batais”. Als je houdt van wandelen of fietsen, dan zijn er een overvloed aan wandelpaden en fietspaden door de hele streek.

Op de eilanden van Ile d’Oléron, Ile de Ré en Ile d’Aix zijn prachtige zandstranden. De eilanden lenen zich voor lange fietstochten. De kuststreek is een paradijs voor liefhebbers van architectuur. Het is een versterkte kust en er zijn steden met een rijkdom aan erfgoed, zoals Royan, een stad met het label “Ville d’Art et d’Histoire”. Het pittoreske stadje La Rochelle lijkt wel een ansichtkaart met zijn torens en zijn oude haven.

Culinaire specialiteiten van de Vendée

De Atlantische oceaan voorziet de Vendée van zeevruchten en schaal- en schelpdieren. Denk maar aan de oesters uit Marennes-Oléron en de moules de bouchot. Houd je van lekker eten, dan kun je je hart ophalen aan gevuld lamsvlees uit de Poitou, meloen uit de Haut Poitou, mojette (witte boontjes) of aardappelgerechten uit Ile-de-Ré. Na de maaltijd is er kaas, maar proef vooral de Chabichou du Poitou. Geniet van desserts als kaastaart, Broyé du Poitou, Galette Charentaise of Galette de Niort met de smaak van engelwortel.

De Vendée is een streek vol verrassingen, veelzijdig en bijzonder! Wie na alle drukte op zoek is naar rust en ontspanning komt hier volledig aan zijn trekken.

Lees verder

Samen op zoek naar jouw droomvakantie?

Wij helpen jouw graag met het organiseren van jouw reis. Vul je gegevens in en wij bellen jouw terug!

Reistips en inspiratie voor je vakantie

De Vendée wacht op je! onze campings in deze regio

Ontdek andere populaire bestemmingen