23 JUNI UPDATE CORONA SITUATIE

 

Per 15 juni staan alle seinen weer op groen en zijn er geen belemmeringen meer om op vakantie te gaan naar landen binnen de EU. Op Nederlandwereldwijd.nl vind je meer informatie over reizen in en naar het buitenland of kijk per land op https://reopen.europa.eu/nl

De corona regels in Frankrijk en Italië wijken niet veel af van de regels die gelden in Nederland. Vrijwel alle voorzieningen zijn open of gaan begin juli open: musea, theaters, horeca en winkels. Ook sportscholen en zwembaden zijn open. Net als in Nederland kan er gevraagd worden naar de gezondheid.

In de wandelgangen wordt al gezegd dat per 1 juli de regels in Italië en Frankrijk nog verder versoepeld gaan worden.

Op de sites van Ciaotutti.nl en Frankrijkbinnendoor.nl staat tevens een mooi overzicht van de Corona maatregelen.

Hoe is de situatie op je bestemming?

Wij hebben nauw contact met de campings. Ze zijn afgelopen weken druk bezig geweest om de camping zo goed mogelijk Coronaproof te maken. Naast dat de campings extra maatregelen nemen qua hygiëne zullen er nog enkele andere maatregelen worden genomen. Voor meer informatie specifiek voor de maatregelen per camping, mail dan naar: marian@glampotentholidays.nl

Frankrijk

Op 15 juni heeft Frankrijk zijn grenzen weer geopend voor Europese toeristen. Een mondkapje dragen is niet verplicht op straat, op de campings, op het strand of andere plekken in de buitenlucht. Wel zijn mondkapjes in Frankrijk verplicht in het openbaar vervoer en in musea. Verder zijn mondkapjes soms verplicht in winkels (elke winkelier of winkelketen mag dit zelf beslissen), theaters en concertzalen. Het dragen van mondkapjes op de camping is niet verplicht.

Italië

Italië heeft al een tijdje zijn grenzen geopend voor Europese toeristen. Mensen wordt aangeraden minimaal één meter afstand van elkaar te houden in de horeca en 1,5 meter op het strand en in het zwembad. Winkels en horeca zijn geopend maar moeten gepaste maatregelen hebben genomen. Mondkapjes zijn verplicht in winkels en het OV en openbare samenkomsten zijn verboden. Het dragen van mondkapjes op de camping is niet verplicht in de buitenlucht.

Code rood/oranje voor vertrek? 

De RIVM past wekelijks en indien noodzakelijk, het reisadvies aan. Indien 7 dagen voor je vertrek (of 6 of 5 dagen etc.) code rood of oranje wordt afgegeven in het gebied van de door jouw geboekte camping dan geldt dat wij je vakantie annuleren. Wij bieden je dan een voucher aan ter waarde van het reeds (aan)betaalde bedrag.  Code rood/oranje geldt op basis van het advies van het Ministerie van Buitenlandse zaken.

Restituties niet mogelijk
We begrijpen heel goed dat je misschien een voorkeur heeft voor teruggave van de betaalde reissom. De omstandigheden zijn echter zo uitzonderlijk, dat wij voor een deze oplossing hebben gekozen.

Geïnspireerd geraakt?

Ontdek de mogelijkheden van luxe kamperen

Zoek & boek je vakantie