De Dordogne is vernoemd naar de rivier die erdoorheen stroomt en is een perfecte weerspiegeling van het typische Frankrijk met zijn zacht groene weiden en wijngaarden rond romantische kastelen en versterkte heuveldorpen.

Wat een mooie dorpjes…:

La Roque-Gageac

La Roque-Gageac bestaat voornamelijk uit een rij huizen van gele stenen tussen de rivier de Dordogne aan de voorkant en overhangende kliffen aan de achterkant. Het dorp geniet van zijn eigen microklimaat, dankzij de zonnige ligging op het zuiden en de kliffen die je beschermen tegen de koude noordenwind. Je passeert palmbomen en bananenplanten groeien in de tropische tuinen, terwijl je door de smalle straatjes al lopende de kliffen bereikt, vanwaar je een waanzinnig uitzicht hebt.

Rocamadour

Een mijlpaal voor pelgrims op de Chemin de Saint-Jacques de Compostelle en een van de meest bezochte dorpen van Frankrijk, Rocamadour ligt vast aan steile kliffen boven de rivier de Alzou, een zijrivier van de rivier de Dordogne. De 216 treden van de pelgrimstrappen leid je langs de Unesco-basiliek van Saint-Sauveur en de crypte van Saint Amadour, evenals de kapel met het beeld van de Zwarte Madonna. Na de zware klim geniet je nog meer van de alom bekende romige geitenkaas van Rocamadour.

Saint-Jean-de-Cole

In het noorden van de Dordogne, aan de rivier de Cole, ligt Saint-Jean. Het is een ietwat klein maar uiterst charmant dorp dat bekend staat om zijn colombages (vakwerkhuizen) en okerkleurige gebouwen. De hoogtepunten van het dorp zijn te vinden op het hoofdplein; hier kun je het kasteel uit de 12e eeuw bewonderen, terwijl aan de andere kant van het plein een ongewoon ronde, romaanse Byzantijnse kerk staat. Geniet van het mooie uitzicht op het plein in een typisch Frans cafeetje, voordat je naar de rivier loopt. De perfecte plek voor een romantische picknick. Puur genietend van jouw net gekochte warme croissants met een flesje wijn in het nazomer zonnetje….

 

 

 

Geïnspireerd geraakt?

Ontdek de mogelijkheden van luxe kamperen

Zoek & boek je vakantie